Thursday, March 23, 2023
HomeArticleGk Questions And Answers for Kids

Gk Questions And Answers for Kids

Must Read

Bharathi Pradeep
Bharathi Pradeephttps://www.getcooltricks.com/
Editor at GetCoolTricks.com. Bharathi covers topics on Competitive exams, How To guides, Current exams, Current Affairs, Study Materials, etc. Follow her on social media using the links below.

1. Name the densest jungle in the world?
Ans. The Amazon rainforest

2. Which festival is called the festival of colours?
Ans. Holi

3. What is the Isosceles triangle?
Ans.  A triangle in which two sides have the same length or two sides are equal.

4. What type of gas is absorbed by plants?
Ans. Carbon Dioxide

5. How many days a February month has in the leap year?
Ans. 29 days

6. Name the longest river on the Earth?
Ans. Nile

7. Name the smallest continent?
Ans. Australia

8. Which is the principal source of energy for the Earth?
Ans Sun

9. Anti-clockwise is it from left or right?
Ans. Left

10. Name the planet nearest to the Earth?
Ans. Mercury

11. Which festival is known as the festival of light?
Ans. Diwali

12. Name the place known as the Roof of the World?
Ans. Tibet

13. Who was the first Prime Minister of India?
Ans. Pandit Jawaharlal Nehru

14. Who is the first woman prime minister of India?
Ans. Indira Gandhi

15. Who is the first citizen of India?
Ans. The President of India 

16. How many states are there in India?
Ans. 28 states

17. How many Union Territories are there in India?
Ans. 8 Union Territories

18. How many years are there in one Millenium?
Ans. 1,000 years

19. Name the first man to walk on the Moon?
Ans. Neil Armstrong

20. Name the Oceans of the World?
Ans. The Atlantic, Pacific, Indian, Arctic, and Southern (Antarctic) oceans.

21. What is the cause of the Sun’s energy?
 Ans: Fusion of Hydrogen and Helium.

22. Which is the nearest planet to the Sun?
 Ans: Mercury.

23. How much time does the sunlight take to reach the Earth?
 Ans: 8 minutes 20 seconds.

24. Name the planets in our solar system.
 Ans: Mercury, Venus, Earth, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus, and Neptune.

25. Which is the closest planet to earth?
 Ans: Venus.

26. Which is the farthest planet from earth?
 Ans: Neptune.

27. How many moons does the earth have?
 Ans: One

28. Which planet has the most moons?
 Ans: Saturn

29. How many moons does Saturn have?
 Ans: 82

30. Which is the largest moon in our solar system?
 Ans: Ganymede

31. How many layers are there in the earth’s atmosphere?
 Ans: Five.

32. What does the cow gives us?
Answer: Milk

33. Which is the largest bone in the human body?
Answer: Femur

34. Which type of plant is a money plant?
Answers: Climbers

35. What is the sound made by a frog?
Answer: Croak croak

36. What is the name of the shortest bone in the human body?
Answer: Stapes

37. How many layers are there in the atmosphere?
Answer: 5

38. Who is the Father of Medicine?
Answer: Acharya Charak

School Level General Knowledge Questions and Answers

1. The baby frog is known as?
Ans. Tadpole

2. Rainbows consist of how many colours?
Ans. 7 colours

3. How many days are there in a year?
Ans. 365 days (not a leap year)

4. How many minutes are there in an hour?
Ans. 60 minutes

5. How many seconds are there in a minute?
Ans. 60 seconds

6. How many seconds make one hour?
Ans. 3600 seconds

7. How many consonants are there in the English alphabet?
Ans. 21 Consonants

8. Which animal is known as the ‘Ship of the Desert”?
Ans. Camel

9. How many days are there in a week?
Ans. 7 days

10. How many hours are there in a day?
Ans. 24 hours

11. How many letters are there in the English alphabet?
Ans. 26 letters

12. How many vowels are there in the English alphabet and name them?
Ans. 5 vowels namely a, e, i, o, and u.

13. Which animal is known as the king of the jungle?
Ans. The Lion is known as the king of the jungle.

14. Name the National bird of India?
Ans. The Peacock

15. Name the National animal of India?
Ans. Tiger

16. What is the National Anthem of India?
Ans. The National Anthem of India is Jana Gana Mana.

17. Name the national flower of India?
Ans. Lotus flower

18. Name the National fruit of India?
Ans. Mango

19. What is the National song of India?
Ans. Vande Mataram

20. Who designed the National Flag of India?
Ans. The flag was designed by Pingali Venkayya.

21. How many fingers do you have in one hand?
Ans: Five fingers

22. What do you drink that comes from a cow?
Ans: Milk

23. When is it time for bed?
Ans: Night time.

24. What part of your body lets you see?
Answer: The eyes

25. What animal goes “Moo”?
Answer: Cow

26. Can you name a word that starts with the letter “C”?
Answer: Car

27. How many months do we have in a year?
Answer: 12 months

28. How many days do we have in a week?
Answer: 7 days

29. How many days are there in a year?
Answer: 365 days

30. What is 2+2?
Answer: 4

31. Which number comes after 6?
Answer: 7

32. How many colours are there in a rainbow?
Answer: 7

Related Articles

Bharathi Pradeep
Bharathi Pradeephttps://www.getcooltricks.com/
Editor at GetCoolTricks.com. Bharathi covers topics on Competitive exams, How To guides, Current exams, Current Affairs, Study Materials, etc. Follow her on social media using the links below.
guest
Enter your Full Name
Enter Your E-mail Address
The comment form collects your name, email and content to allow us keep track of the comments placed on the website. Please read and accept our website Terms and Privacy Policy to post a comment.
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

More Articles Like This